Decizii de expropriere pentru a moderniza strada Aeroportului. Vezi cât a plătit Primăria Bacău pentru metrul pătrat

La un an de la demararea procedurilor de expropriere a terenurilor aflate în vecinătatea străzii Aeroportului, care urmează să intre în reabilitare, pe site-ul Primăriei Bacău s-au publicat și sumele pe care le vor primi proprietarii terenurilor și imobilelor.

Este vorba despre 11 hotărâri de despăgubire a 22 de persoane fizice sau juridice cu sume cuprinse între 500 și 60.000 de lei, în funcție de dimensiunile proprietății. La cuantumul despăgubirilor s-a ajuns în urma unor rapoarte de evaluare întocmite de Eval Proiect Consulting.

Printre societățile expropriate se numără Aerostar care va primi în contul unui imobil de 452 mp suma de 41.155 lei, dar și Romatsa, cu o despăgubire de 35.284 de lei pentru 168 mp. Cea mai mare sumă pe metrul pătrat va merge însă la o persoană fizică, un proprietar care va lua 1400 de lei pe fiecare din cei 39 de mp pe care îi are pe strada Aeroportului și care vor trece astfel la noul proprietar, Primăria Bacău.

În medie, primăria va plăti circa 115 euro pe metrul pătrat. Avantajos pentru cei câțiva proprietari care la începutul acestui an au cumpărat câteva bucăți de teren cu 30 de euro metrul pătrat, iar acum vor câștiga de trei ori mai mult. În total, pentru a obține terenul de care are nevoie pentru lărgirea străzii, Primăria Bacău va achita foștilor proprietari suma de 369.796 lei. Hotărârile privind cuantumul despăgubirilor încă mai pot fi atacate în instanță.

În urma reabilitării străzii Aeroportului, aceasta va avea două benzi pe sens și se va construi și un sens giratoriu nou. În luna februarie a acestui an, s-a luat decizia ca Serviciul Județean de Drumuri al Consiliului Județean Bacău să se ocupe de construcția acestei artere. Consiliul Județean va finanța 95 la sută din costuri care ajung, conform devizului, la 13 milioane de lei.
În cei 5 la sută din proiect suportați de municipalitate intră și aceste despîgubiri, proiectul tehnic și cheltuielile cu terenul. În acest an se vor cheltui 8 milioane de lei, iar restul investiției se va finaliza din bugetul pe 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.