Proiectul Insulei de Agrement are toate șansele să nu se finalizeze în acest an, deși lucrările au început în urmă cu trei ani și au avut termen de finalizare decembrie 2018, prelungit de la cele zece luni, grafic inițial de lucrări.

Primăria Bacău a promis că va scoate la licitație restul de executat, 30 la sută, după ce contractul cu al doilea proiectant a fost reziliat, după identificarea unor greșeli de proiectare. Practic, în acest moment, singurul obiectiv neîndeplinit din proiect este o parcare la intrarea pe insulă, care a fost greșit proiectată să fie subterană, exact pe conducta de apă a orașului. Din acest motiv, a trebuit regândit proiectul, pentru a realiza o parcare supraterană. Proiectantul a pierdut procesul cu primăria, dar lucrările încă nu s-au reluat, nefiind sigur la acest moment când se va da restartul.

Între timp, decolmatarea lacului din jurul obiectivului s-a blocat, tot din vina Primăriei Bacău. Proiectul care se derula în paralel cu modernizarea insulei s-a blocat, primăria nefiind capabilă să acopere partea sa de contract.

Decolmatarea lacului s-a făcut doar pe jumătate.

„Demararea investiției a început în anul 2015, lucrările aferente Administrației Naționale Apele Române – Administrația Bazinală de Apă «Siret» au fost executate, blocajul investiției fiind determinat de nefinanțarea lucrărilor de către Consiliul Local al Municipiului Bacău. Pentru deblocarea lucrărilor, în 2018 s-a reactualizat studiul de fezabilitate și s-au aprobat indicatorii tehnico-economici de către Ministerul Apelor și Pădurilor și asigurarea sursei de finanțare pentru întregul obiectiv”, se arată într-un răspuns la o interpelare a deputatului băcăuan Ionel Palăr.

Practic, acum Direcția Apelor caută un constructor să finalizeze restul de executat și în cazul acestui proiect, modernizarea insulei și decolmatarea lacului trebuind finalizate în același timp. Autorizația de construcție emisă de Primăria Bacău pentru este valabilă până în mai 2019.