Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constanttin Ene” al Județului Bacău a fost solicitată să intervină în pădurea din comuna Oituz, după ce un grup de detectoriști amatori a descoperit o cantitate importantă de elemente de muniție rămasă neexplodată în timpul conflictelor militare.

În locul marcat de către detectoristi, pompierii pirotehniști au asanat 25 de proiectile explozive calibru 150 mm ce fac o parte dintr-un depozit de muniție. Misiunea echipei pirotehnice a fost una dificilă din cauza terenului accidentat, precum și a cantității mari de muniție, având în vedere că un astfel de proiectil exploziv cântărește aproximativ 50 de kilograme.

De menționat este faptul că, grupul de detectoriști amatori a marcat zona în care a descoperit muniția și a anunțat, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, echipa pirotehnică a ISUJ Bacău. Muniția a fost ridicată și va fi distrusă într-un poligon special

Reprezentanții ISU Bacău recomandă ca în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați imediat structurile abilitate în gestionarea acestui risc.