Update:

Vremea extremă din ultimele ore a făcut şi prima victimă în judeţul Bacău. În satul Tămăşoaia, din comuna Coţofăneşti, un minor de 13 ani a murit după ce a fost lovit de un trăsnet. Copilul plecase de acasă împreună cu un frate, iar la un moment dat un trăsnet a lovit un copac, în apropierea căruia se afla şi băiatul de 13 ani, acesta căzând la pământ fără să mai dea semne de viaţă. Un echipaj de ambulanţă s-a deplasat în localitate, medicii au efectuat manevre de resuscitare, la care nu a răspuns şi în final l-au declarat decedat.

Initial:

Maricica Coșa, prefectul județului Bacău s-a aflat astăzi la Slănic Moldova pentru a vedea pagubele produse de ploile puternice de azi noapte. Bacăul s-a aflat sub avertizare de ploi abundente și mai multe localități au fost afectate de viituri. Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Județean pt Situații de Urgență, Gruparea de Jandarmi Mobilă, Inspectoratul de Poliție Județean, echipe ale Serviciului de Gospodărite a Apelor, Drumuri Naționale și Serviciile locale de voluntari pentru situații de urgență, au acționat în localitățile Slănic Moldova, Oituz, Răcăciuni, sat Răcăciuni și Gheorghe Doja, Podul Turcului, Ardeoani, Cleja, Corbasca, pentru îndepărtarea de aluviuni pe DN 12B, DN 11, DN2, DN 2G, evacuarea apei din 30 de gospodării și un beci, dar și pentru consolidarea digului de protecție.

Slănic Moldova a fost cea mai afectată de ploile abundente. Acolo localnicii au rămas și fără curent electric și gaze. Lucrările de reparaţii continuă, dar se desfăşoară cu greutate datorită precipitaţiilor abundente şi a blocării unor căi de acces.

Imaginile de la Direcția de Drumuri Iași arată situația de la Slănic Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.