Pe 8 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Bacău au identificat doi bărbati de 37, respectiv 20 ani, ambii din Bacău, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Alături de poliţişti, la acţiunea operativă desfăşurată au participat jandarmi şi poliţişti locali.

În perioada aprilie-iulie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la furtul unor produse alimentare din mai multe puncte de lucru ale aceleiaşi societăţi comerciale, respectiv pătrunderea, în seara zilei de 1 iulie a.c., şi sustragerea unor produse alimentare prin exercitarea unor acte de violenţă faţă de angajaţii unui magazin de pe strada Letea, aceleaşi fapte s-ar fi petrecut şi la data de 30 aprilie a.c. într-un magazin de pe strada Aeroportului, iar la data de 8 mai a.c., într-un magazin situat pe strada Republicii, toate în municipiul Bacău.

Urmare a activităţilor specifice efectuate au fost identificaţi cei bănuiţi de comiterea acestor fapte, iar la data de 8 iulie a.c. cei doi bărbaţi de 37, respectiv 20 ani au fost depistaţi şi reţinuţi pentru 24 ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.