Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire Bacău”. ”Ofertantul desemnat câștigator este Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, având preţul de 668.330.294,63 lei fără TVA, și un punctaj total de 100 puncte, din care 60 de puncte pentru componenta financiară și 40 de puncte pentru componenta tehnică. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibiliă dupa soluționarea eventualelor contestații/plângeri formulate în cadrul procedurii de atribuire”, se spune în comunicatul CNAIR.
Durata contractului cuprinde 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrarilor și o perioadă de garanție de 84 de luni. Realizarea contractului presupune proiectarea și execuția lucrărilor de construire a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.
Centura Bacăului, practic prima porțiune de autostradă din Moldova, a făcut obiectul unei alte tentative de construire în anii trecuți, dar firma turcă desemnată câștigătoare atunci s-a declarat falimen tară și a abandonat lucrările după efectuarea a numai 2% din lucrări.