La data de 18 noiembrie, în jurul orei 23.30, poliţiştii Postului de Poliţie Tamaşi, au oprit, pentru verificări, un bărbat de 46 ani, din comuna Gioseni, care conducea un autoturism pe DJ 252, pe raza comunei Buhoci.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La aceeaşi dată, în jurul orei 23.30, poliţiştii Postului de Poliţie Luizi-Călugăra, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un autoturism care se deplasa sinuos pe strada Emil Brăiescu, pe raza comunei Măgura.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că la volanul autoturismului în cauză se afla un bărbat de 40 ani, din comuna Mărgineni, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,52 mg-l alcool pur în aerul expirat.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În ambele cazuri poliţiştii i-au sancţionat contravenţional pe cei doi conducători auto, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Sursa: Realitatea de Bacau