Două persoane au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci

Medicii le-au acordat tratamentul necesar şi aşteaptă rezultatele analizelor pentru a vedea dacă a fost vorba despre o intoxicaţie.

Un bărbat de 41 de ani şi un băiat de 17 ani, din Mărgineni, au ajuns, miercuri, la spitalul din Bacău, cu simptomele unei intoxicaţii cu ciuperci. Mai mult aceştia au spus că au mâncat ciuperci adunate din pădurea de la marginea satului. După consum au început să se simtă rău. Cadrele medicale au început să-i trateze pentru durerile de stomac, vărsături, greaţă şi diaree, cei doi pacienţi rămânând sub supravegherea lor.

Intoxicaţia cu ciuperci este cauzată de toxinele secretate de acestea, spun specialiştii. Sunt extrem de agresive pentru organism, putând determina chiar decesul persoanei care le consumă.
Pentru a preveni apariţia unor astfel de intoxicaţii, se recomandă evitarea consumului de ciuperci sau bureţi din surse neavizate de autorităţi.
Mai mult, cei care cred că le cunosc şi obişnuiesc să meargă la cules de ciuperci ar trebui să fie atenţi. Unele ciuperci comestibile din flora spontană pot suferi mutaţii devenind otrăvitoare.
Totodată, se interzice hrănirea copiilor de vârste mici cu ciuperci, ei fiind mai sensibili decât adulţii şi pot face forme de intoxicaţie foarte grave, chiar letale.