Emoţii pentru absolvenţii de liceu. Începe Bac-ul de toamnă

Luni, 20 august, absolvenţii de liceu care nu au putut susţine Bacalaureatul în prima sesiune sau nu au reuşit să obţină medii de trecere sunt aşteptaţi în sălile de examen pentru sesiunea de toamnă. S-au înscris în jur de 1.060 de candidaţi din judeţul Bacău, iar prima probă este cea scrisă la Limba şi literatura română.

Pe 21 august are loc proba la Limba şi literatura maternă, pe 22 august – proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august: proba la alegere a profilului şi specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 28 august.

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, se va face pe 1 septembrie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

În judeţul Bacău, pentru sesiunea de toamnă a Bac-ului sunt patru centre de examen, dintre care două în municipiul Bacău, unul la Moineşti şi încă unul la Oneşti.

Regulament de examen

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 – 8.30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore şi toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen şi nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni de bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.