Finanțele au restituit 14 milioane de lei, taxe auto

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bacău a restituit o parte din banii primiți de la Ministerul Mediului pentru taxa auto. Astfel, din prima tranșă de 22 de milioane de lei, mai trebuie să intre în conturile băcăuanilor care au solicitat restituirea taxei auto circa 8 milioane de lei. Totuși, totalul de restituit se ridică la 81 de milioane de lei.

„În județul Bacău au depus cereri de restituire 33.000 de băcăuani. Aceștia vor primi nu doar  taxa auto, dar și dobânzile aferente sumei, de 0,02 la sută pentru fiecare zi de întârziere”, a precizat Adrian Anghel, purtător de cuvânt al AJFP Bacău.

Dobânzile se calculează din oficiu de către AJFP dar sumele pot să nu fie virate în același timp, termenul limită fiind 31 martie 2019. De altfel, până la această dată, Ministerul Mediului a anunțat că va restitui integral sumele restante către cei care au achitat o taxă auto din 2007 încoace, indiferent ce denumire a purtat. Timbrul de mediu a fost eliminat în ianuarie 2017. Deocamdată se discută despre reintroducerea taxei auto, sub forma unei taxe de poluare în funcție de vechimea mașinii, care va fi parte din impozitul pe mașini. Deocamdată, nu s-a luat o decizie fermă în acest sens.