Firmele, încurajate de stat să facă investiții

Guvernul a aprobat finanțarea unei scheme de ajutor de stat urmăreşte stimularea creşterii economice prin realizarea de investiţii, în special a numărului investiţiilor de înaltă tehnologie, pentru realizarea produselor cu valoare adăugată mare.
Schema de ajutor de stat cu impact major în economie are ca obiectiv dezvoltarea regională prin realizarea de investiţii în toate sectoarele.
Întreprinderile care pot solicita ajutor de stat în baza acestei scheme sunt atât întreprinderi nou-înfiinţate cât şi întreprinderi în activitate.

„Investiţiile realizate de întreprinderi în cadrul schemei trebuie să aibă o valoare minimă totală, fără T.V.A., de 13,5 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 3 milioane euro si sa genereze un efect multiplicator cuantificabil în economie prin antrenarea şi a altor investiţii conexe şi dezvoltarea furnizorilor locali de produse şi servicii”, a precizat Adrian Anghel, purtător de cuvânt al Administrației Finanțelor Publice Bacău.

Beneficiarii trebuie să asigure o cofinanțare de 25 la sută, fie din resurse proprii, fie din altele care să nu fie publice.

Dacă se va aproba rectificarea bugetară, primele cereri de sprijin se pot depune începând de luni, 10 septembrie. Bugetul alocat schemei în acest an este de 614 milioane de lei, pentru finanțarea cu plată între 2019 și 2021.

Toate informațiile despre program se găsesc la sediul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.