FOTO: Au mers la vot înainte să meargă la biserică. Povestea soților din Bacău care au mers la vot în costum popular

Au împreună aproape 170 de ani, sunt alături de-o viață și pentru ei ziua de astăzi a fost una cu adevărat specială. Este vorba despre soții Vasilica și Ion Traicu din comuna Agăș, de 82, respectiv 85 de ani, care s-au pregătit de votare ca pentru o zi de mare sărbătoare.

Încă de dimineață și-au pus frumos straiele populare, cusute chiar de mâna măiastră a Vasilicăi, apoi au pornit spre secția de votare din centrul comunei, unde amândoi au fost întâmpinați cu admirație de toți membrii comisiei.

Așa ne îmbrăcăm de fiecare dată când sunt alegeri. Pentru că este o zi deosebită, pe care o sărbătorim așa cum știm mai bine. Prin portul popular românesc. Nu am lipsit niciodată, avem buletinele pline cu ștampile”, au mărturisit pentru realitateadebacau.net cei doi bătrâni.

Ei spun că au ales să meargă mai întâi la vot și apoi la biserică pentru că „la biserică mergem în fiecare duminică, însă la vot doar la patru ani și cine știe dacă vom mai apuca”.

Cei doi soți au trei copii și opt nepoți, de strănepoți nici nu mai știu câți sunt, iar la cei 85 de ani Ion Traicu se simte ca la prima tinerețe. „Dimineața merg 5-6 kilometri, seara încă vreo 7, beau câte un păhărel de vin natural și asta mă face să mă sint tânăr”, spune bătrânul, mândru în costumul național cusut chiar de cea care îi este alături de-o viață.

Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.