FOTO: Criza de sânge mobilizează preoțimea. Mai mulți preoți le-au dat un exemplu enoriașilor și au donat sânge

Nevoia de sânge în unitățile medicale din toată țara este acută, iar criza de donatori pune în pericol viețile oamenilor. Este o problemă cu care ser confruntă întreaga țară, și nu puține au fost situațiile în care intervenții chirurgicale au fost amânate tocmai pentru că nu exista sângele necesar în stoc, care să le fie administrat pacienților.

Preoții din Protoieria Sascut au încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la criza de sânge și să le dea un exemplu credincioșilor.

Astfel, preoți, dar și credincioși din comunele Huruiești, Dealu Morii și Găiceana au donat sânge la Dispensarul Medical din localitatea Huruiești, iar din comunele, în timp ce preoți și enoriași ai lor din  Răcăciuni, Valea Seacă, Orbeni și Corbasca au mers la Dispensarurul Medical din Răcăciuni.

Îi îndemnăm pe toți preoții și, de asemenea, pe credincioșii pe care îi păstorim, să nu rămână insensibili în ceea ce privește lipsa stocurilor de sânge. Participarea lor la actele de donare organizate în cadrul caravanelor de recoltare, reprezintă o deosebită faptă a milei trupești prin care se vine în ajutorul aproapelui.  Având în vedere că din parohiile protoieriei noastre au donat peste 240 de persoane, vom menține acest parteneriat și vom desfășura această campanie și în anii următori „. transmis Vasile Abageru, părintele protopop al Protoieriei Sascut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.