FOTO: Sute de pești căzuți în plasa braconierilor au fost salvați de jandarmii băcăuani și redați mediului natural

Patrulările jandarmilor din Bacău au salvat 100 de kg de pește crescut în apele din județ și prins ilegal, care altfel ar fi ajuns în farfuriile braconierilor.

Pescuitul ilegal continuă să fie o problemă, așa că oamenii legii patrulează frecvente prin zonele de tradiție, în special pe raza lacurilor de acumulare Bacău I și II, Galbeni, Răcăciuni, Sascut, unde există inclusiv zone cu statut de arii naturale protejate, pe râurile Trotuș și Siret, dar și în zona lacului de acumulare Valea Uzului și a afluenților, respectiv – pârâul Uz și Bărzăuța.

Potrivit unui bilanț al IJJ Bacău, de la începutul anului până în prezent jandarmii, fie singuri, fie alături de reprezentanți ai unor ONG-uri de mediu sau ai AJVPS, au prins în fapt nu mai puțin de 13 infractori pe care i-au predat mai departe polițiștilor pentru cercetări.

De asemenea, au descoperit peste 1 km de plase de tip monofilament și au constatat peste 290 de fapte cu caracter contravențional. Jandarmii au aplicat peste 200 de avertismente scrise și peste 90 de amenzi în valoarea de 29.000 de lei. Mai mult de atât, cantitatea de peste 100 de kilograme de pește a fost redată mediului natural.

Jandarmii băcăuani transmit că vor continua acțiunile pentru protejarea  fondului piscicol, iar toți cei prinși pescuind ilegal vor fi trași la răspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.