GALERIE FOTO: Peste jumătate de milion de țigări de contrabandă, descoperite de procurorii DIICOT

Polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate din Bacău au dat o mână de ajutor în acest caz
 
Peste 500.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă au fost ridicate  în urma a 36 de percheziții efectuate în județele Iași, Suceava și Botoșani. 
 
Imagine
Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, Suceava, Vaslui, Neamț, au efectuat 36 de percheziții domiciliare în județele Iași, Suceava și Botoșani, pentru destructurarea unui grup organizat specializat în contrabandă cu țigarete. 
 
„Membrii grupării ar fi desfășurat activități de colectare, deținere, transport, preluare, depozitare, desfacere și vânzare de țigări, cunoscând că acestea provin din contrabandă. În urma perchezițiilor și activităților desfășurate, au fost ridicate 537.780 de țigarete, 82.000 de lei și 3.700 de euro, bani susceptibili a fi obținuți din contrabandă cu țigarete, precum și alte bunuri care ar fi folosit în activitatea infracțională (33 de telefoane mobile și 40 de cartele SIM)”, au precizat oamenii legii. 
 
Imagine
Potrivit acestora, 18 persoane au fost conduse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. Iași. 
 
Față de 7 persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, iar față de alte 9 persoane procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.