Proiectul cultural „Gândit în România”, inițiat de Asociația pentru Educație Teofor și sprijinit de Ministerul Culturii, a fost lansat recent și poate fi consultat aici.

Platforma facilitează cunoașterea lumii elitelor științifice și culturale românești, de ieri și de azi, prin intermediul unor filme documentare dedicate personalităților românești marcante, dar și prin interviuri video cu români care fac performanță în domeniul lor de activitate, în România și în lume.

Site-ul va avea și o secțiune dedicată elevilor olimpici, dar și una deschisă pentru un concurs național lunar de cunoștințe, din domeniul istoriei științei și culturii românești.

Scopul principal al ginditinromania.ro îl reprezintă recuperarea ca modele autentice și punerea în lumină a exponenților de elită ai gândirii românești, a românilor care au marcat, prin activitatea lor, lumea culturală și științifică.

Acest proiect cultural este sprijinit de Ministerul Culturii și beneficiază de parteneriatul cu Academia Oamenilor de Știință din România.