Incidentul în urma căruia a murit fătul s-a petrecut în 2010, în Maternitatrea din Bacău. Mama fătului, Elena C., se internase la Maternitate pentru o naștere prin cezariană, dar în primul rând pentru că se simțea rău. Medicul George Ovidiu Bălan, care o avea în grijă, se afla în acel moment în concediu, dar a dispus internarea gravidei. După trei zile de la internare, asistentele au sesizat că inima fătului nu se mai aude, iar ulterior s-a văzut că acesta murise. Doctorița care era de gardă în acel moment, și care a asistat la operația de cezariană pentru scoaterea fătului, condusă de medicul Bălan, a declarat la proces că acesta a dispus menționarea unei alte cauze a morții decât cea reală.
Pe baza probelor strânse de procurori, medicul Bălan a fost trimis în judecată pentru neglijență în serviciu, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul de vinovăție. Sentința a fost de 10 luni închisoare cu suspendare și plata a 120.000 de lei către părinții fătului decedat.
Medicul a cerut însă revizuirea sentinței și a obținut acceptul în acest sens la Judecătoria Bacău, dar și suspendarea pe moment a plății daunelor.