A fost finalizată proiectarea pentru reabilitarea și modernizarea Grădiniței 18, care-și desfășoară activitatea într-o clădire cu risc seismic, gata oricând să pericliteze viețile copiilor ce-i calcă pragul. Imobilul are peste 100 de ani vechime și este situată în centrul Bacăului. Concomitent cu lucrările de reabilitare, în prelungirea vechii incinte, se va construi un corp nou de clădire, astfel încât cei 175 de copii să se bucure de condiții civilizate de învățare. Proiectul care va fi supus aprobării consilierilor locali vizează amenajarea a 7 săli de clasă, sală de mese, bucătărie și spații conexe, spălătorie etc. Valoarea estimată a investiției se ridică la 6,33 milioane lei (aprox. 1,5 milioane euro).
Pe perioada execuției lucrărilor, cursurile vor fi relocate în alte unități educaționale astfel încât activitatea copiilor să nu fie întreruptă și, astfel, dată peste cap (Grădinița nr. 17, Grădinița Lizuca, Grădinița Spiru Haret, Grădinița 29 și Grădinița Cuza).
”Fac un apel la părinți pentru a privi cu înțelegere eforturile pe care Primăria Bacău le face în vederea asigurării unor condiții civilizate de studiu, în deplină siguranță, la Grădinița 18.
Obiectivul nostru este acela de a consolida vechiul imobil și de a extinde facilitățile și condițiile de învățare oferite de grădiniță, plecând de la premisa că nimic nu este prea puțin atunci când vine vorba de copiii Bacăului”, spune primarul Cosmin Necula.