HAOS la Onești! O nouă AVARIE s-a produs azi-noapte! Primăria cere iar suspendarea cursurilor din școli

D:DCIM101MEDIAIMG_4851.JPG

E cu adevărat haos la Onești. Nici nu s-a reluat furnizarea apei potabile, după atâtea zile în care s-a lucrat non-stop pentru remedierea celor cinci avarii succesive, că o nouă avarie s-a produs azi-noapte, pe magistrala care alimentează orașul. De data aceasta, defecțiunea a fost semnalată pe raza cartierului Buhoci.

Rezervoarele nu au apucat să se umple, așa că robinetele au rămas uscate.

Primarul Oneștiului a anunțat că populația va putea în continuare să se aprovizioneze cu apă din punctele amenajate zilele trecute și va cere din nou suspendarea cursurilor și școli și grădinițe.

O nouă avarie la conductă de aducțiune a SC CRAB SA produsă în zona Buhoci a făcut imposibilă reluarea furnizării apei potabile în municipiul Onești în flux continuu. Echipele mixte ale RAJA SA și CRAB SA sunt pe teren pentru remedierea defecțiunii apărute în jurul orei 3.30. Până la finalizarea lucrărilor de reparare a conductei principale, RAJA SA vă distribui apă din bazinele de la Cuciur după un program restrâns în această dimineață, rezervoarele nefiind pline din cauza presiunii scăzute (170 mc fata de 500 mc în mod normal) cu care apa venea de pe conducta CRAB. În aceste condiții continuă activitățile de distribuire a apei menajere în cele 15 puncte stabilite de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență al mun. Onești și a apei potabile către persoanele aflate în evidența DGAS.
Cunosc disconfortul cetățenilor cauzat de lipsa apei, drept pentru care la ora 09,00 Comitetul Local pentru Situații de Urgență se va întruni într-o ședință la sediul primăriei pentru a lua noi decizii în sprijinul populației și al agenților economici din oraș. De asemenea, voi înainta din nou către Instituţia Prefectului şi către conducerea ISJ Bacău propunerea de a sista cursurile învăţământului şcolar şi preşcolar până la intrarea în normalitate cu furnizarea apei potabile!! ! Sper ca avaria din zona Buhoci să fie remediată cât mai urgent, deși comunicatele SC CRAB SA sunt în continuare evazive în ceea ce priveşte termenul de finalizare a lucrărilor!”, a spus primarul din Onești, Nicolae Gnatiuc.

Dimineață, până să afle de noua avarie, elevii au mers la școală, dar unii directori i-au trimis acasă pe copii, pe propria răspundere.

Potrivit Companiei Regionale de Apă Bacău, afectați de noua avarie nu sunt doar locuitorii municipiului Onești, ci și comunele Târgu Trotuș și Pângărești. De asemenea, avaria afectează și Salina Târgu Ocna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.