Mâine va avea loc, la Școala Gimnazială Mihai Drăgan Bacău, un protest inedit pus la cale de părinții elevilor. Peste 50 de părinți ai căror copii învață în cea mai mare unitate gimnazială de învățământ din Bacău vor organiza o expoziție vie, prin care să arate starea jalnică a școlii. Părinții vor forma un lanț uman, iar fiecare dintre ei va purta o fotografie reprezentativă. Fotografiile vor reliefa realitatea din unitatea de învățământ: fisurile din pereți, tencuiala care cade, infiltrațiile, grinda șubredă a acoperișului, baza materială depășită și multe altele.

Scopul acestui manifest artistic este sensibilizarea și responsabilizarea autorităților locale și alocarea in regim de URGENŢĂ a fondurilor necesare renovării întregii structuri a Şcolii Gimnaziale “Mihai Drăgan”.STOP INDIFERENŢEI!!!„, este parte din mesajul postat de părinții copiilor, care au creat și un eveniment pe Facebook pentru protestul de mâine, intitulat Manifest Artistic #șîȘCOALAmea.

Părinții vor astfel să tragă un semnal de alarmă cu privire la starea jalnică a școlii, dar și la faptul că siguranța elevilor e în pericol. Mulți dintre ei se tem să-și mai lase copiii la școală. Reprezentanți ai Asociației Părinților au încercat în nenumărate rânduri să determine autoritățile să aloce bani în regim de urgență pentru reparații de strictă necesitate. Toate demersurile nu au dus, însă, decât la renovarea a două grupuri sanitare, în doi ani.

Imediat după ce a fost creat evenimentul pe Facebook, conducerea școlii a încercat să limiteze și chiar să interzică accesul părinților în școală.

Protestul anunțat de părinții elevilor Școlii Gimnaziale Mihai Drăgan Bacău a avut un impact mediatic foarte puternic. Despre situația școlii s-a discutat azi și la postul public Radio România. În emisiunea Semnal Critic de la Radio România, câțiva părinți au expus problema, cu subiect și predicat. De partea cealaltă, realizatorii emisiunii i-au cerut un punct de vedere oficial despre situația școlii primarului Cosmin Necula. Necula a vorbit despre generalități, despre buget, despre faptul că bugetul nu a fost aprobat și că se construiește pe baza solicitărilor. Întrebat răspicat dacă poate garanta situația elevilor, primarul s-a eschivat și a dat vina pe conducerea unității de învățământ.

“Fiecare unitate de învățământ are o conducere. Conducerea respectivă trebuie să verifice dacă sunt îndeplinite toate condițiile de siguranță, se face o solicitare către municipalitate și în contextual în care este o necesitate urgentă se intervine cu prioritate acolo”, a spus primarul Necula la postul public de radio.

Școala Gimnazială Mihai Drăgan este cea mai mare unitate gimnazială de învățământ din Bacău, cu peste 1700 de elevi.