În ultimele 24 ore, peste 100 de pompieri au acționat, la nivel județean, pentru gestionarea unui număr de 25 misiuni.

Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea primului ajutor calificat (13 intervenții), 11 persoane primind asistență medicală de urgență din partea echipajelor de pompieri – paramedici.

În afara acestor situații, militarii au acționat pentru stingerea a șase incendii, precum și în alte șase misiuni, în sprijinul comunităților, cum ar fi: asistență persoane, distrugere muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompieri, în cursul zilei de ieri, amintim:

  • Misiunea de lichidare a unui incendiu produs la o casă, în localitatea Itești. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100 mp la anexele dintr-o gospodărie și la circa 5 mp din suprafața acoperișului casei de locuit. Flăcările au fost localizate în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii la vecinătăți. În urma evenimentului, din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza jarului sau a scânteilor căzute din sistemul de încălzire.
  • Salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Podu Turcului au intervenit, ieri seară, pentru stingerea unui incendiu produs în incinta unei gospodării, din localitatea Orbeni. La sosirea la fața locului militarii au constatat că incendiul se manifesta generalizat, la o casa de locuit, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Incendiul a fost lichidat,din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Totodată, este important de menționat faptul că, în primele opt zile ale anului 2020, la nivel județean, echipajele de salvatori au intervenit la 160 situații de urgență, militarii fiind solicitaţi la 25 misiuni de stingere a incendiilor, 105 cazuri acordare asistență medicală de urgență, precum și alte 30 intervenții în sprijinul comunităților.