Încă se mai fac asfaltări pe drumurile județene

Vremea bună și planul de asfaltări continuă pe drumurile județene. Astfel, în aceste zile au loc lucrări pe numeroase tronsoane de pe raza județului. Se asfaltează pe DN 11, Onești-Helegiu,  pe DN 12A, loc.Ghimeș  și pe DN 2F Bacău-Traian. Totodată, sunt în execuție marcajele rutiere pe DN 11, Sănduleni-Bacău, după lucrările de așternere a covoarelor asfaltice. În această vară s-au mai asfaltat drumurile Cleja-Somușca, DJ 119 la Faraoani, 119B Mărgineni-Măgura, Săucești-Schineni, 241 C la Lipova.

Lucrări mai ample s-au realizat pe Drumul Județean 123 Dărmănești – Valea Uzului, pe o lungime de 3,8 km unde s-au efectuat lucrări de reprofilare corp de drum, așternere balast şi execuție de șanțuri. De asemenea, prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală (PNDL II) al Guvernului României vor fi reabilitați circa 6,3 km, proiect care este acum în evaluarea comisiei de licitații, fiind depuse patru oferte de execuție.
Pe Drumul Județean 117A Ardeoani – Solonț, pe o porțiune de aproximativ șase kilometri s-a turnat covor asfaltic.

Pe raza județului Bacău lucrările de modernizări/reparații/întreținere se realizează din fonduri proprii sau din surse de finanțare atrase conform unui grafic de lucrări stabilit.

Aceste reabilitări fac parte dintr un program mai amplu demarat de Consiliu Judetean, prin care se vor reabilita si moderniza aproximativ 200 km drumuri judetene, din totalul de peste 800 km de drumuri judetene.