La data de 09 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău- Biroul pentru Protecția Animalelor, s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spațiul public din care rezulta că doi câini de talie mare s-au încăierat cu un altul.

Din verificările polițiștilor a rezultat că, cei doi câini aparțin unei tinere de 22 de ani, din comuna Dofteana.

Totodată, s-a efectuat un control cu privire la condițiile de deținere a câinilor aparținând tinerei, precum și verificarea respectarării legislației în vigoare referitoare la deținerea de exemplare canine din rase încadrate în O.U.G 55/2002 în categoria de câini periculoși.

Cu această ocazie s-a constatat că proprietara celor două exemplare canine nu a depus la sediul poliției documentele prevăzute la art. 4 din OUG 55/2002. De asemenea la domiciliul verificat s-a identificat încă un exemplar canin, de rasă comună, care nu avea carnet de sănătate, nu era identificat prin microcipare și nu era vaccinat antirabic.

Proprietara celor doi câini agresivi și al exemplarului de rasă comună identificat, a fost sancționată cu privire la nerespectarea prevederilor din OUG 55/2002 privind regimul câinilor periculoși sau agresivi și pentru nerespectarea prevederilor din OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. 

De asemenea, a fost identificată și proprietara câinelui de talie mică atacat de ceilalți doi care a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor. 

Sursa: Realitatea de Bacau