Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională își pot exprima opțiunile pentru liceu în perioada 29 iunie-4 iulie. Aceștia vor fi ajutați de părinți și diriginți ca să aleagă cea mai bună unitate de învățământ și în funcție de media generală de admitere. Aceasta se calculează ca medie între evaluarea națională – 80 la sută și media anilor de generală – 20 la sută. Ministerul Educației Naționale recomandă completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru a evita situațiile nedorite. Numărul total de locuri alocat în învățământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaților, condiția esențială fiind exprimarea unor opțiuni realiste.Rezultatele repartizării vor fi afișate pe 9 iulie, la fel ca și numărul de locuri rămase vacante. Admișii vor depune dosarele la licee între 10 și 13 iulie.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie.

Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, dar și înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special sunt programate în zilele de 5 și 6 iulie.

În județul Bacău sunt disponibile 4500 de locuri la învățământul de zi, filieră teoretică, 1800 pe filieră tehnologică și alte 1500 în învățământul profesional. La Evaluarea Națională, peste 70 la sută dintre candidați au obținut note peste 5.

Lista cu specializările și liceele din județul Bacău poate fi accesată aici.

http://admitere.edu.ro/PlanS/PlanScolarizare.aspx?jud=5