”Începe școala în siguranță!” este titlul campaniei ce se va derula în județul Bacău, odată cu începerea anului școlar 2021-2022.

Campania este inițiată de polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și se va derula în perioada septembrie 2021 – februarie 2022, în colaborare cu polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău.

Astfel, într-un efort conjugat, se vor derula activități specifice de informare și educativ-preventive în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău.

Campania a debutat cu activități desfășurate la Colegiul Național Catolic ”Sfântul Iosif” Bacău și la trei școli gimnaziale din orașul Dărmănești. Peste 500 de copii și cadre didactice au primit informații din partea polițiștilor din sfera prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor – siguranța rutieră, violența în școli, bullyingul, răspunderea legală, reducerea comportamentelor de risc.

Asigurarea unui mediu școlar, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității este și va rămâne o prioritate a Poliției Române, mai ales că siguranța școlară constituie una din principalele condiții pentru existența unui învățământ preuniversitar de calitate.

Sursa: Realitatea de Bacau