Investiție de 1 milion de euro la Ungureni

Locuitorii comunei Ungureni au de acum un Așezământ de Cultură în localitatea lor. Este vorba despre o clădire nou contruită în care se vor ține evenimente importante pentru localnici.

Aşezământul de Cultură, care a costat un milion de euro, a fost finanţat de Compania Naţională de Investiţii SA Bucureşti, fiind finalizată în mai puţin de un an de Societatea Romconstructor Bacău, după un proiect semnat de Rtmandpartners SRL Iaşi.

„Construit pe parter şi etaj, aşezământul are multiple funcţionalităţi, o sală de spectacole şi alte manifestări de 200 de locuri, scenă generoasă, cabine pentru artişti, săli pentru repetiţii, conferinţe, aici va fi biblioteca şi va fi amenajat un muzeu al satului, pe o suprafaţă utilă de 1000 de metri pătraţi. De asemenea, este dotat cu o modernă centrală, iarna pentru căldură, iar vara pentru aer condiţionat”, a declarat Vasile Bibire, primar al comunei Ungureni.

Pe lângă Aşezământul Cultural, administraţia locală are în derulare şi alte investiţii: realizarea a două cămine culturale de dimensiuni mai mici, în satul Bibireşti Nord, de 400 mp, altul în satul Boteşti, ambele finanţate prin PNDL 2, iluminat public cu lămpi fotovoltaice în Bibireşti, în valoare de 50.000 de euro, modernizarea dispensarului uman, aflat în faza de licitaţie, finanţare PNDL 2, „Introducere canalizare în satul Ungureni”, cea mai mare investiţie, care va intra în faza de licitaţie, în valoare de 1,8 milioane de euro, bani europeni și modernizarea unei şcoli în Ungureni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.