Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a desfășurat astăzi, 23 noiembrie a.c., un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, în cooperare cu DelgazGrid. Acesta a avut loc în poligonul de antrenament al operatorului economic, din municipiul Onești. 

Potrivit scenariului, pe timpul lucrărilor de mentenanță la o linie de înaltă tensiune, unul dintre angajați s-a electrocutat. Pentru salvarea acestuia, în primă fază, au intervenit echipele operatorului economic care au avut misiunea de a întrerupe  energia electrică, astfel încât acțiunea de salvare să se desfășoare în condiții de siguranță. 

Echipajele de pompieri au intervenit conform scenariului, pentru salvarea victimei de la înălțime și acordarea primului ajutor medical. 

De asemenea, în cadrul exercițiului pompierii paramedici au exemplificat tehnicile prim ajutor medical pentru astfel de situații, iar reprezentații DelgazGrid au prezentat modul de intervenție în siguranță, în cazul situațiilor similare. 

În cadrul exercițiului au fost antrenate forțe și mijloace din cadrul  detașamenteleor de pompieri din județ, după cum urmează: 

– o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o ambulanță SMURD și patru autospeciale de primă intervenție și comandă; 

– 32 de pompieri militari. 

Astfel de exerciții se desfășoară frecvent atât în subunități, cât și în teren în colaborare cu alte instituții cu rol în managementul situațiilor de urgență.

Sursa: Realitatea de Bacau