ISU Bacău a primit o autospecială de intervenție și salvare la înălțime

Mai multe autospeciale noi de intervenție și salvare de la înălțime au intrat în dotarea pompierilor, iar una dintre ele a ajuns la ISU Bacău. Autoscările pot acționa până la 42 de metri înălțime, au fost achiziționate prin fonduri europene și au costat peste 51 mil. lei.

“Achiziția acestor autospecialele, în valoare de 51.425.701,82 lei, este parte integrantă a conceptului de dezvoltare instituțională a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, inițiativă guvernamentală susținută încă de anul trecut, prin proiectul “Concept modern integrat pentru managementul situațiilor de urgență – VIZIUNE 2020 ” din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situații de Urgență.
Începând cu anul 2017 au fost achiziționate din fonduri europene și distribuite către inspectoratele pentru situații de urgență 55 de containere suport logistic, 60 de autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare, 27 de motopompe de mare capacitate, 18 complete de tabără mobilă pentru persoane sinistrate, 45 de autospeciale de intervenție și salvare la înălțime, 38 de autoscări, echipamente de protecție și nu numai.
ISU Bacău mai are în dotare o autoscară, care trebuia să acopere tot județul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.