Judecătoria Bacău va avea un sediu nou

Ridicarea unui nou sediu apare intr-un memorandum din 2016, dar abia acum se fac primii pasi concreti.

Un teren de peste 2200 metri pătrați de pe strada Oituz va trece din domeniul municipiului Bacău în cel al statului. Aici,statul, prin Compania Națională de Investiții urmează să ridice, etapizat, până în 2020 un nou sediu pentru Judecătoria Bacău. Actualul sediu funcționează din 1958 și nu se mai pretează pentru activitatea judecătorească. Foarte multe cauze de judecat și prea puține săli, un spațiu impropriu pentru arhivă și lipsa unor circuite separate pentru judecători și inculpați sunt motivele pentru care trebuie luate măsuri urgent. Odată cu terenul, în proprietatea statului va trece și un imobil de 591 mp care va fi, cel mai probabil, dărâmat, pentru a face loc noii clădiri.

„Imobilul prezintă un grad ridicat de uzură şi nu îndeplineşte standarde minime pentru funcţionarea normală a instanţei, aspectul general al sediului instanţei este învechit, cu lambriuri pe pereţi şi cu mobilier nepotrivit, impactul asupra publicului pe care îl deserveşte nefiind unul favorabil”, se arata in raportul pe anul trecut al instantei.

În prezent, ședințele de judecată se desfăşoară în 4 săli de judecată, în condiţiile în care, în cadrul Judecătoriei Bacău, funcţionează 7 complete penale şi 20 de complete civile. Hotărârea Consiliului Local va ajunge la Guvern pentru aprobare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.