Klaus Iohannis revine cu un avertisment pentru toţi românii. „Urmează săptămâni foarte dificile, critice pentru sistemul sanitar”, anunţă şeful statului în timp ce îi roagă pe românii din diaspora să NU vină acasă de Paşte. Totodată, președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, la Palatul Cotroceni, că măsurile stricte luate pentru combaterea răspândirii COVID-19 nu vor fi ridicate până când pericolul va trece, lupta cu pandemia fiind „o luptă pe viață și pe moarte”.

Klaus Iohannis a făcut noi declarații, astăzi, 3 aprilie 2020, despre situația din România privind criza provocată de coronavirus.

”Am intrat de câteva zile în cea mai grea etapă. E o etapă pe care am reușit să o întârziem cât mai mult posibil. Urmează săptămâni dificile, critice pentru sistemul de sănătate. Nu știm câte victime va mai face epidemia.

Dacă nu respectăm cu strictețe măsurile impuse de autorități, pierderile vor fi tot mai multe. Măsurile de distanțare socială deja implementate trebuie să rămână în vigoare până când virusul va trece. Nimeni nu va fi în siguranță până când toți nu vom în siguranță.

Fiecare zi, e o zi contracronometru. Trebuie sa castigam aceasta batalie. O lupta de viata si pe moarte. Masurile trebuie sa ramana in vigoare pana cand pericolul va trece. NIMENI nu va fi in siguranta pana cand nu vom fi cu totii in siguranta”, a spus Klaus Iohannis.

Se apropie cele mai importante sărbători pascale. Învierea Domnului găsește toată omenirea în criză profundă. Fac un apel către românii din diaspora: Dragii mei, nu veniți acasă de sărbători anul acesta. Revenirea acasă poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei de acasă. E un moment trist, dar aceasta e cea mai puternică manifestare a iubirii creștinești.