Sute de locuri de muncă sunt disponibile la acest moment pentru băcăuanii care doresc să câștige o sumă frumoasă, rapid. Concret, este vorba despre un loc de muncă sezonier, în Danemarca, la cules mazăre. 200 de posturi sunt disponibile pentru campania din 2019, 100 în Danemarca și alte 100 în Portugalia, la filiala societății. Cei care vor fi selectați vor munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări. Contractul de muncă se derulează între iunie și octombrie 2019, maximum 40 de ore pe săptămână, șase zile din șapte. Contractul pentru Portugalia e valabil între martie și iunie, cu aceleași condiții.

Taxa de cazare care va fi plătită de lucrător va fi de 8 euro/zi și va acoperi cheltuielile inclusiv cu gazul, apa și electricitatea pentru cei din Danemarca, care vor locui în rulote. În Portugalia cazarea va fi asigurată în case dotate cu toate utilitățile, taxa fiind de 100-120 euro/lună, incluzând consumul. Transportul din România în Danemarca și invers cade în sarcina lucrătorului. Călătoria dus-întors România-Portugalia va fi suportată de către angajator, urmând ca el să recupereze banii din salariile plătite lucrătorilor.

Cât privește salarizarea, cei care vor lucra în Danemarca vor primi 0,6 euro brut/kg cules, plus 12,5 la sută alocație de concediu. Din salariu vor fi deduse, conform legislației daneze, impozitul și contribuțiile sociale. În Portugalia, la fel, plata muncii se va face în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe sau caserole cu gramaj specific.

Salariul minim, pentru 173 de ore de lucru, va fi de 700 euro brut.

Vârsta minimă pentru angajare este de cel puțin 18 ani, cunoștințe minime de limba engleză (dar nu este obligatoriu) și condiție fizică bună, pentru lucru pe orice temperatură. Înscrierile se fac până pe 10 decembrie pe adresa de e-mail: [email protected]. Angajatorul va face ulterior preselecția aplicanților.