Lucrări complexe de drumuri pe 100 de kilometri din județul Bacău

Consiliul Județean Bacău, asociat cu județul Neamț au accesat fonduri europene pentru modernizarea a 165 de kilometri de drumuri din cele două județe. Deja proiectul se află în etapa a doua de evaluare tehnică, fiind depuse 19 oferte de la tot atâtea asocieri de firme care doresc să lucreze pe tronsoanele de drum prinse în proiect.

Acordul dintre județe și costurile investiției au fost actualizate recent, pentru a se pune în acord cu Hotărârea de guvern nr. 1 din 2018, care a modificat cerințele privind urmărirea și supravegherea lucrărilor de șantier. Drept urmare, cheltuielile au crescut cu 476.000 de lei.

În final, valoarea investițiilor din județul Bacău va fi de 185,13 milioane de lei, inclusiv TVA, iar a celor din județul Neamț, de 144,77 de milioane de lei.

Din județul nostru, vor beneficia de investiții următoarele drumuri: DJ 207D (granița cu județul Neamț – Dămienești – Mâgla – Prăjești – Traian – DN2F km 28), DJ 241 A (Obârșia – Izvoru Berheciului – Secuieni) și DJ 241 (granița cu județul Vrancea – Podu Turcului – Glăvănești – Răzeșu- Motoșeni – Burdusaci – Răchitoasa – Buda – Putini – Colonești – Călini – Spria – Izvoru Berheciului).

Modernizarea drumurilor nu presupune doar turnarea unui covor de asfalt, ci și lucrări de reprofilare, consolidare cu straturi de beton sau piatră spartă, construire de noi podețe, rigole și șanțuri, amenajare de acostamente și benzi de încadrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.