Guvernul și Administrația Națională Apele Române finanțează trei lucrări de refacere a unor obiective de investiții afectate de inundațiile din această vară. Concret, este vorba despre trei lucrări care au început deja și care sunt programate să se încheie la sfârșitul acestui an. La Măgirești și Ardeoani se lucrează la refacerea malului Tazlăului Sărat, cu elemente de tip gabioane, pe o lungime de 60 metri liniari în localitatea Măgirești, precum și refacerea pereului și a grinzii din beton pe o lungime de 50 metri liniari în localitatea Ardeoani. Valoarea totală alocată obiectivului de investiții este de 955.000 lei.

Lucrări executate la Măgirești

 

 

 

 

 

Totodată, pe 7 septembrie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la Târgu Ocna și Slănic Moldova unde se vor face lucrările cele mai complexe care constau în refacerea amenajării albiei pârâului Slănic, în diferite sectoare din localitățile Târgu Ocna și Slănic Moldova, pe o lungime totală de 1135 metri liniari. În mod concret, aceste lucrări reprezintă refaceri ale elementelor de tip zid de sprijin, grindă de sprijin și praguri de fund. De asemenea, se vor executa lucrări mecanizate pentru amenajarea albiei pârâului Slănic, în vederea asigurării scurgerii optime a apelor în caz de viituri și precipitatii abundente. Valoarea totală alocată obiectivului de investiții este de 3.980.000 lei.

Pe 24 septembrie au început lucrările și la Oituz, unde se vor reface 125 metri liniari de mal. Apele Române vor finanța și etapa a doua a lucrărilor, care înseamnă refacerea diferenței de cca 335 metri liniari de apărare de mal din gabioane

„În prezent constructorul realizează organizarea de șantier aferentă obiectivului de investiții”, a declarat directorul ABA Siret, Vlad Marcoci.