Magistrala de transport a gazului metan între Onești și Isaccea, în linie dreaptă

Transgaz începe proiectul care va face ca gazele din Marea Neagră să poată ieși și către Ucraina, Moldova și Bulgaria. Anunțat încă de anul trecut, sistemul de transport a gazului metan între Onești și Isaccea a intrat deja în linie dreaptă și va costa peste 64 de milioane de euro.

„Proiectul va permite României să alimenteze Bulgaria cu gaze naturale din producție proprie, dar și preluarea de către Transgaz a gazelor din platoul continental al Mării Negre. Beneficiile proiectului se vor simți inclusiv în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze a diferitelor zone ale țării, mai ales pe timpul iernii când, din cauza temperaturilor scăzute, cresc foarte mult consumurile”, a declarat Anton Anton, ministrul Energiei.

Totuși, proiectul mai are nevoie de un pas important pe care trebuie să-l treacă. Va fi nevoie de o hotărâre de Guvern, iar Ministerul Mediului a inițiat deja un proiect pentru aprobarea ocupării temporare din fondul forestier naţional, de către Societatea Națională de Transport Gaze Naturale ”Transgaz” SA a unui terenului în suprafaţă de 0,5773 ha, pentru proiectul de importanță națională în domeniul gazelor naturale Consolidarea sistemului de transport din România între Onești – Isaccea și inversarea fluxului la Isaccea – etapa 1. Proiectul de hotărâre de Guvern a fost lansat în dezbatere publică, iar în perioada următoare sunt așteptate propuneri și sugestii pe marginea sa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.