Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău a înregistrat mai multe accidente de muncă în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe dintre acestea s-au soldat cu incapacitatea temporară de muncă a angajaților, dar au fost și nouă care s-au soldat cu decese.

„Din cele 63 de accidente de muncă, 61 s-au soldat cu incapacitate de muncă pe o perioadă de timp, iar din 9 decese înregistrate, șapte au fost patologice, adică în afara muncii”, a declarat Dan Petrea, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău.

Majoritatea accidentelor de muncă se produc pentru că angajații noi nu cunosc normele de securitate în muncă, nu se respectă tehnologiile de lucru, echipamentele nu sunt folosite corespunzător sau instalațiile nu se utilizează așa cum trebuie. Cele mai multe accidente de muncă soldate cu incapacitate de muncă s-au înregistrat în domeniul comerțului, iar numărul amenzilor a ajuns la 47, din care 4 au fost aplicate în activitatea de cercetare a evenimentelor.