Memorial de fotbal în amintirea marilor glorii ale FCM Bacău. Ce a fost și ce a ajuns fotbalul băcăuan

Baza sportivă „Play” din Sărata va găzdui, sâmbătă, un turneu în amintirea celor care au scris istorie pentru FCM Bacău, în perioada de glorie a echipei – Dumitru Sechelariu, Neculai Alexa, Sorin Condurache și Florin Ganea. Turneul organizat în memoria acestora se numește „Memorial galben-albastru” și este organizat de fostul fotbalist al FCM Bacău, Ionuț Vetrea. Alături de organizator se vor afla antrenorul Gheorghe Poenaru, precum  și ultimul președinte activ al FCM Bacău, Daniel Scânteie. Punctul de atracție va fi la ora 17.00, înaintea finalelor turneului de copii, când va avea loc un meci de old-boys, la care și-au anunțat participarea, printre alții, Anton, Ciocoiu, Croitoru, Căpușă, Bolfă, Petcu, R. Ciobanu, Trofin, Axinte, Lovin, Firici și Păvăluță.

FCM Bacău, echipă înființată în 1950 sub numele Dinamo Bacău, a scris istorie în fotbalul românesc. În 1969 a devenit prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale unei competiții intercluburi europene, ajungând să joace în „Cupa Orașelor Târguri”, devenită între timp „UEFA Europa League”.

După revoluție, echipa, care a avut mai multe nume de-a lungul timpului, a fost preluată în 1992 de fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, numele de FCM Bacău datând din 1997. Timp de 11 ani, între 1995 – 2006, echipa din Bacău  a jucat în prima divizie de fotbal, Divizia A, echiuvalentuol Ligii I din ziua de azi. În 2006 a venit retrogadarea în liga secundă, iar acela a fost începutul sfârșitului. Echipa a sfârșit prin a nu mai fi susținută de Consiliul Local.

Anul trecut, foștii jucători și suporteri ai FCM Bacău au înscris o echipă în Liga a IV-a Bacău, Asociația Club Sportiv Gauss Bacău, care ar urma să primească de la AS FCM Bacău palmaresul FCM Bacău dacă va ajunge să promoveze în Liga I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.