Proiectul autostrăzii A13 Brașov – Bacău a intrat în linie dreaptă, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) a desemnat, în urma licitației, câștigătorul care va realiza Studiul de Fezabilitate și Proiectul tehnic de excuție, respectiv, asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL.

În câteva zile, va fi semnat ordinal de începere a lucrărilor de proiectare, iar după finalizarea acestei etape, se va organiza licitația pentru construcția efectivă a primei autostrăzi care va lega Moldova de Ardeal. Realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate beneficiază de fonduri europene, iar contractul de finanțare a fost semnat încă de anul trecut.

”Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Acum câteva luni, au fluturat amenințarea că centura ocolitoare a Bacăului nu va mai primi finanțare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat că nu au avut dreptate și CNAIR a plătit constructorului toate facturile, la zi. Apoi, au spus că nu se face autostrada A13 Bacău-Brașov și au fost surprinși să constate că a fost încheiată licitația și stabilit proiectantul. Acum, au venit cu o altă poveste, cum că A 13 nu ar fi prinsă în planul de infrastructură pe următorii ani. Nu, nu a mai fost prinsă autostrada Bacău-Brașov ca o promisiune, pentru că A 13 devine o realitate! Eu înțeleg că se apropie campania electorală, înțeleg că pentru domnii de la PSD dezinformarea este sportul favorit, dar mi se pare că își bat joc de oamenii care i-ar putea crede! Mai bine le-ar spune băcăuanilor că PSD nu a făcut mai nimic pentru infrastructura județului, timp de 30 de ani, sau cam ce a făcut domnul Lucian Șova, în vremea cât a fost ministru, Autostrada Bacău – Brașov se va face, din fonduri europene, indiferent dacă asta îi supără așa tare pe domnii Șova și Benea”, a declarant Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.