O fotografie postată pe Facebook, despre care autorul afirmă că este realizată pe centura Bacăului, de unde utilajele  au dispărut, a stârnit vii controverse. Mulți internauți au condamnat lipsa de seriozitate a constructorului ori a autorităților, afirmând că mobilizarea de vineri de pe șantier  nu a fost decât un exercițiu de imagine. Contactat de Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Șerbănescu, a dezmințit această explicație și a venit și cu explicații.

“Aceasta fotografie este o manipulare grosolană.  Constructorul adună utilajele care lucrează pe timpul zilei și le concentrează în anumite zone, unde sunt păzite pe timp de noapte. Avem acolo (la centura Bacăului – N.R.)  un constructor foarte serios. Avea termen de 6 luni să facă proiectarea, dar el a terminat-o în doar 3 luni și s-a apucat de treabă mai devreme decât ne așteptam. Se lucrează cu forțe sporite. Termenul de execuție este de 36 de luni, dar ne așteptăm ca lucrările să fie gata în 30 de zile, după ritmul de lucru și seriozitatea constructorului “, a declarat Alin Șerbănescu.

El a precizat că UMB Spedition este cea mai serioasă firmă cu care a lucrat CNAIR și se așteaptă ca lucrările la centura Bacăului să fie de cea mai bună calitate, mai ales având în vedere că firma îi aparține unui băcăuan.

Alin Șerbănescu a mai precizat că lucrările nu se desfășoară concomitent pe întreaga lungime a viitoarei șoselei, de 30 de km, ci acestea se realizează progresiv.