Frații Tate au fost aduși joi dimineață la sediul DIICOT pentru a  participa la perchezițiile informatice în care sunt vizați. Procurorii DIICOT au verificat, sub privirile acuzaților, laptopurile, telefoanele și tabletele care au fost ridicate de anchetatori la percheziții.

 

În timp ce erau aduși la audieri, cei doi au fost înconjurați de reporteri. În înghesuiala creată, Tristan Tate a reușit să strecoare un bilet scris de mână reporterului Antena3. „Ia ăsta! Ia-l de aici! Citește-l!”, i-a spus britanicul reporterului, în timp ce se îndrepta spre intrarea din sediul DIICOT.

Ce a scris Tristan Tate în biletul adresat jurnaliștilor

Jurnalistul care a primit din mers biletul de la Tristan Tate a dezvăluit conținutul acestuia:

”Probele DIICOT împotriva noastră sunt pentru filmulețele pe care le făceau pe TikTok, în anul 2021, prietenele noastre, Beatrice și Iasmina.  De aceea suntem în închisoare. Întrebați DIICOT pentru probe. Întrebați judecătorii ce influență au. Spuneți lumii ce se întâmplă”, a scris Tristan Tate pe bilet.

În același timp, fratele său, Andrew Tate, a apucat să răspundă la câteva întrebări adresate de reporteri. Întrebat dacă acesta este un caz politic, britanicul a spus: „Bineînțeles că este. Toată lumea știe că nu am făcut rău nimănui. Nu există dovezi. Nu arată dovezi pentru că nu există!” 

Cei doi britanici aflați în arest preventiv sunt nemulțumiți că procurorul DIICOT nu a verificat imaginile de pe camerele de supraveghere, care, susțin ei, ar fi probe solide în apărare și că nici măcar nu au fost adăugate la dosar aceste videoclipuri.

Mai mult, ei acuză autoritățile române că îi țin deliberat în arest, în condiții mizere, pentru a ceda presiunilor din sistem.