Sâmbătă, 8 august 2020, de la ora 12.00, a avut  loc învestirea   noului prefect al județului Bacău, Ailenei Sorin-Gabriel, numit de prim-ministrul Ludovic Orban prin Hotărârea de Guvern nr. 638/7 august 2020.

Liviu Alexandru Miroșeanu și-a încetat mandatul de prefect al județului Bacău prin Hotărârea de Guvern nr. 630/7 august 2020, ca urmare a demisiei acestuia.

Ședința de învestire a avut loc în regim videoconferință, organizată în condiții specifice impuse de lege pentru prevenirea răspândirii unei boli infecto contagioase, la care au participat conducători ai structurilor de arme, directorul Direcției de Sănătate Publică, alături de subprefectul Narcis Jitaru și fostul prefect Liviu Alexandru Miroșeanu.

Prefectul Sorin-Gabriel Ailenei a depus jurământul de învestire și a declarat:

„Sunt onorat să îndeplinesc atribuțiile de prefect în instituția în care lucrez de ani de zile, acumulând experiență administrativă ca și consilier al prefectului, manager public și subprefect.  Atenția mea va fi canalizată pe trei obiective majore – dezvoltarea economică cu accent pe turism, educație și cultură și, în mod deosebit, siguranța cetățenilor, cu tot ce presupune aceasta în contextul actual.

Lansez un apel către toți factorii instituționali și neinstituționali, la nivelul județului Bacău, să formăm o echipă cu care să gestionez cu profesionalism toate acțiunile necesare pentru combaterea pandemiei de Covid 19, protejarea cetățenilor și dezvoltarea județului Bacău.”

Prefectu lSorin-Gabriel Ailenei este licențiat în „Teologie pastorală” și „Drept”, absolvent a două mastere: „Teologie biblică și sistematică” și „Psihoterapie și intervenție psihosocială”, precumși doctor în teologie, specializarea „Istoria religiilor”.