Operatorii economici pot depune online la Finanțe, prin intermediul Spațiului Privat Virtual, toate documentele aferente procesului de solicitare și atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale. Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală au arătat că, prin intermediul Spațiului Privat Virtual, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pot depune „Cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidență a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în județ sau a numărului unic de identificare din aplicația informatică a Agenției Naționale de Administrare Fiscală” – și pot primi „Certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale”. Agenții economici pot obține formularul C 801 de pe site-ul www.anaf.ro. Documentele care trebuie atașate se regăsesc în Ghidul  publicat pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală,  în cadrul secțiunii Servicii Online.

„Agenția Națională de Administrare Fiscală a întreprins toate demersurile pentru a facilita operatorilor economici obținerea numărului unic de identificare a caselor de marcat și le recomandă acestora să solicite certificatele prin intermediul Spațiului Privat Virtual. Totodată, ANAF sfătuiește contribuabilii să depună formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile. Pentru nedotarea cu aparatele de marcat , ANAF va aplica sancțiuni  contribuabililor mari și mijlocii, începând cu data de 1 septembrie, și contribuabililor mici, începand cu 1 noiembrie a.c.”, precizează informarea de la ANAF.

În județul Bacău ar urma să fie atașate peste 20.000 de astfel de jurnale electronice, a apreciat purtătorul de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor Publice, Adrian Anghel.