O femeie cercetată pentru înscenarea unui jaf a ajutat la prinderea unor escroci

Cercetată într-un dosar penal după ce a înscenat un jaf la o casă de amanet din Onești, o femeie de 61 de ani, din comuna Bârsănești, a avut intuiție și a ajutat la prinderea unor escroci pregătiți să înșele o bătrână de 80 de ani, prin metoda “Accidentul”.

Sunată de o persoană necunoscută și anunțată că fiul ei a comis un accident grav, bătrâna s-a grăbit să strângă 6.900 de euro și suma de 10.000 de lei, pe care îi avea în casă, ca să acopere suma totală de 10.000 de euro, cât ceruseră escrocii.

În timp ce bătrâna vorbea cu ei la telefon, a venit femeia de 61 de ani ca să o invite la o pomană, iar din atitudinea vecinei și-a dat seama ce se întâmplă și i-a alertat rudele. Acestea, la rândul lor, au sunat la poliție, iar când la poartă a ajuns o tânără de 38 de ani din Moinești să ridice banii a fost imediat înconjurată de agenți, care au prins-o în flagrant.
Atât ea, cât și taximetristul care a adus-o în localitate sunt acum cercetați pentru tentativă la înșelăciune.
Cea care a salvat-o acum pe bătrână din mâna infractorilor este și ea autoare într-un caz de furt. În vara anului trecut s-a îmbrăcat în uniforma unui angajat de la salubritate, a intrat în casa de amanet la care lucra fiica sa, s-a prefăcut că o lovește în cap și a fugit cu șase kilograme de aur. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere și cu ajutorul imaginilor, anchetatorii le-au prins. Aurul a fost găsit îngropat într-o grădină și recuperat.