O firmă din Bacău, campioană la contracte pe bani publici derulate în județul Vrancea, este trasă la răspundere de o femeie din Focșani, în urma unui accident suferit de aceasta. Este vorba despre SC SOTIREX S.R.L. BACĂU, firmă care de mai mulți ani câștigă licitațiile organizate de Consiliul Județean Vrancea pentru deszăpezirea rețelei de drumuri județene și care în prezent execută diferite lucrări pe străzi din Focșani, având un contract cu Primăria.

Atât firma din Bacău, cât și Primăria Focșani, sunt arătate cu degetul de o femeie din reședința județului vecin, în urma unui accident suferit de aceasta pe o stradă aflată în reabilitare. Femeia susține că a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a călcat pe o piatră care se afla sub nisip, lăsată de muncitorii firmei de construcții, fără ca lucrările să fie semnalizate ori supravegheate.

Mă deplasam în zona străzii Popa Şapcă, îndreptându-mă către casă, împreună cu soţul meu. La intersecţia cu strada Dornişoarei am observant că se executaseră lucrări de refacere a trotuarului  şi a părţii carosabile, la momentul amintit fiind întrerupte. Deoarece nu era niciun indicator care să semnalizeze vreun pericol, am călcat pe nisipul proaspăt împrăştiat de muncitori, aceasta fiind singura posibilitate de a ajunge pe trotuar. Când am ajuns pe porţiunea unde se montase o parte din pavaj, am călcat pe o piatră care se afla sub nisip, m-am dezechilibrat şi am căzut, lovindu-mă cu capul de bordură. Deoarece sângeram puternic, soţul meu m-a dus la Clinica Laurus Medical, care se află în apropiere. (…) Tot atunci mi-am dat seama că mi se spărseseră şi ochelarii de vedere. Am mers apoi cu soţul meu la UPU unde până la orele 19.00,  ca urmare a investigaţiilor şi a consultaţiilor de care am beneficiat din partea mai multor medici, am reuşit să îmi revin în oarecare măsură. În urma accidentului am avut o plagă deschisă la cap, multiple traumatisme pe toată partea stângă a corpului, şi vertij. Pentru suferinţa pe care mi-au provocat-o, doresc să răspundă toţi cei vinovaţi de acest  accident, respectiv SC SOTIREX S.R.L. BACĂU, executantul lucrărilor de reabilitare, cât şi Primăria Municipiululi Focşani care, prin dirigintele de şantier, trebuia să supravegheze lucrările. Am speranţa că acest demers îi va responsabiliza pentru ca în situaţii similare să izoleze şi să semnalizeze zonele care prezintă pericol pentru pietoni”,  a declarat femeia. Ea este hotărâtă ca, în cazul în care cei incriminați nu o vor contacta, să apeleze la instanța de judecată.