În ultimele trei zile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a derulat 70 de intervenții, 43 dintre situațiile înregistrate la nivel județean fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Astfel, în baza solicitărilor primite din partea cetățenilor, 37 persoane au fost asistate medical de către pompierii – paramedici, care încadrează echipajele de prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.

În data de 09.02.2020, la ora 03:56, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a fost anunțat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, despre producerea unui incendiu la un autoturism în comuna Secuieni, sat Chiticeni. Imediat, la locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de intervenție cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 10 pompieri militari.

Sosite la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat la un autoturism aflat în afara părții carosabile. Totodată pe timpul acțiunii de lichidare a flăcărilor s-a constatat că în interiorul autoturismului se afla o persoană carbonizată.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma cercetărilor efectuate pentru stabilirea cauzei probabile a incendiului s-a concluzionat că cel mai probabil incendiul a izbucnit în urma unui accident rutier.

Persoana decedată a fost degajată din resturile autoturismului și predată Serviciului de Medicină Legală.