Dacă îţi doreşti cu adevărat să înveţi, nu contează unde şi cum o faci. O demonstrează tot mai mulţi tineri din sistemul de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, care obţin rezultate remarcabile la învăţătură şi chiar reuşesc să termine liceul şi să urmeze facultăţi de renume din ţară. Este şi cazul unei tinere care a trecut cu bine de examenul bacalaureatului din acest an și a fost admisă la facultatea de medicină, lucru îmbucurător pentru reprezentanţii DGASPC Bacău, mentorii acestei fete.

 
 Cu toate că soarta a fost mai dură cu ea încă de la o vârstă fragedă, această tânără a studiat şi a arătat că, dacă există conştiinciozitate şi motivaţie atunci nimic nu este prea greu sau imposibil. Deşi nu a avut toate posibilităţile de informare, studiu sau condiţii particulare de învăţare pe care le au copiii crescuţi în familia naturala, efortul ei a fost răsplătit la examenul de bacalaureat culminat cu admiterea la facultate.
 
“Anul acesta, mulți dintre copiii cu măsură de protecţie din cadrul DGASPC au susţinut examenul de bacalaureat, iar o parte din ei au promovat examenul cu succes. Mai mult decât atât, o tânără dintre aceştia a fost admisă pe locurile bugetate la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Carol Davila” din Bucureşti, prilej pentru care am invitat-o la Direcţie, pentru a-i transmite personal felicitările noastre, pentru a-i ura succes în tot ceea ce va dori să întreprindă și pentru a o asigura că îi suntem în continuare sprijin dacă va considera că este de competența noastră, ori de câte ori va avea nevoie”,- a precizat Cristian Codreanu, Directorul General al DGASPC Bacău.
 
 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău sprijină copiii din centrele aflate sub conducerea lor atât financiar, cât şi prin asistenţă permanentă, în vederea unei bune dezvoltări pe plan social. Performanţele acestei tinere instituţionalizate a avut parte numai de cuvinte de laudă din partea DGASPC. Faptul că acest copil a reuşit să treacă cu brio bacalaureatul și să promoveze examenul de admitere la facultate, reprezintă o reuşită imensă atât pentru ea care demonstrează că dacă îţi doreşti cu adevărat poţi obţine orice, indiferent de unde vii dar și a întregului personal al instituției implicat atât profesional cât și emotional, respectiv: asistenţi maternali, manageri de caz, psihologi, jurişti, culminat cu sprijinul unor oameni cu suflet mare care au contribuit cu fonduri pentru şedinţele de pregătire ale fetei.
 
 „Ambiția, munca și dorința acestor tineri de a-și depăși condiția și de a reuși în viață sunt demne de tot respectul și de cea mai pură admirație. Sunt copii care au învățat de mici că viața este o luptă iar ei au făcut totul pentru a câștiga fiecare bătălie. Au înțeles că unica lor șansă pentru a avea un viitor luminos este educația, motiv pentru care, prin muncă și seriozitate, au reușit să urce treaptă cu treaptă și azi au devenit studenți, masteranzi ori chiar doctoranzi. Ca ei sunt mulți iar noi suntem extrem de mândri, îi încurajăm și sprijinim sub orice formă pentru a-și îndeplini visele și sperăm să fie modele pentru colegii lor“ – a adăugat Cristian Codreanu – Directorul General DGASPC Bacău.
 De altfel, interesul pe care conducerea DGASPC îl are pentru formarea profesională a tinerilor din sistemul de protectie sociala şi reuşita în viaţă a acestora este relevată şi de numărul celor care urmează o formă de învăţământ.

Sursa: Realitatea de Bacau