Oprit în trafic pentru control. Polițiștii au descoperit zeci de mii de țigarete

Un tânăr din Suceava a fost oprit pe Calea Romanului și a picat testul polițiștilor.

Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control, pe Calea Romanului, un tânăr de 26 de ani, din judeţul Suceava, care se deplasa cu un autoturism. La control aceștia au descoperit în interior nu mai puțin de 57.960 de ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă. Acestea erau ascunse prin portbagaj.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

„Cele 2.898 de pachete de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului cu propuneri legale”, a declarat Cătălina Crețu, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat autoturismul şi au confiscat sumele de bani găsite asupra tânărului, respectiv 3410 lei, 840 de dolari, 20 euro şi 5 leva.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.