Părinții trebuie să anunțe Direcția de Asistență Socială dacă pleacă la muncă în străinătate

Direcția de Asistență Socială a Primăriei Bacău pornește o campanie de informare privind obligațiile legale pe care le au părinții care pleacă la muncă în străinătate în ceea ce îi privește pe copiii lor. Concret, aceștia trebuie să anunțe instituția cu 40 de zile înainte de a pleca despre intenția lor și să urmeze anumiți pași legali pentru încredințarea minorului.

„După depunerea notificării la sediul DAS, părintele trebuie să se prezinte la instanța de tutelă pentru confirmarea persoanei desemnate, unde va înainta un dosar cu documente relevante, urmând ca după analizarea dosarului în cauză, instanța să emită o hotărâre de delegare a autorității părintești către persoana respectivă, pe o perioadă de maxim un an”, explică Carmen Fifirig, directorul Direcției de Asistență Socială Bacău.

Preverile legale sunt în vigoare de mai mulți ani, dar abia acum printr-o campanie mai serioasă de promovare, informațiile vor ajunge la părinți. În prezent, instituția are în monitorizare 59 de copii cu părinții plecați peste hotare la muncă. Aceștia sunt verificați periodic pentru a se vedea condițiile în care trăiesc și dacă au nevoie de sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.