Gălăgia de la locul de muncă le aduce angajaților Filarmonicii din Bacău un venit suplimentar lună de lună. Așa cum susține directorul instituției, toți angajații iau un spor lunar, deoarece sunt nevoiți să suporte zgomotul puternic, zi de zi. 

Conform ultimei situații salariale prezentate pe site-ul instituției, care datează din septembrie 2019, angajații Filarmonicii Bacău primesc până la 928 de lei pe lună, reprezentând spor pentru condiții grele de muncă. Managerul Pavel Ambrosie Ionescu (foto) susține că toți angajații primesc acest spor, în urma unei analize pe care au făcut-o cei de la Direcția de Sănătate Publică, scrie presa locală.

„S-a măsurat nivelul de decibeli din sălile de studiu, din sala de concert. Au fost mai mulți parametri care s-au măsurat. Toate instituțiile asimilate nouă iau acest spor”, a declarat managerul. 

Contabilul, asurzit de colegi

Sporul este acordat diferențiat. Astfel, artiștii iau 15 la sută spor, iar ceilalți angajați, în funcție de gradul de expunere, iau între 5 și 10 la sută spor de condiții vătămătoare.

Cu toate acestea, nimeni nu a reușit să explice de ce contabilul instituției primește 802 lei spor de vătămare (facsimil), deși nu participă nici la concerte și nici în sălile de studiu, în timp ce instrumentiști din cadrul filarmonicii iau cu câteva sute de lei mai puțin.  

Sursa: Realitatea de Bacau