Percheziții la Poliția Comănești! Polițist de investigații criminale, acuzat de camătă, șantaj, dare de mită și multe alte fapte penale

Caz uluitor la Comănești, unde o anchetă a DIICOT a scos la iveală fărădelegile unui polițist. Mână în mână cu un alt individ, agentul de Investigații Criminale este acuzat de comiterea mai multor fapte, respectiv constituire a unui grup infracțional organizat, camătă în formă continuată, şantaj, dare de mită, instigare la participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice în formă continuată și  instigare la mărturie mincinoasă.

Potrivit anchetatorilor, principalul învinuit, căruia DIICOT nu îi dă decât inițialele numelui, U.V. a pus la cale încă din 2016 constituirea grupului infracțional organizat. Parte din grup – fiul său, minor în acel moment, și agentul Mugur Bărănceanu de la Investigații Criminale din cadrul Poliției oraşului Comănești. Cei doi au început să dea bani cu camătă, iar fiul liderului grupului avea rolul de recuperator, în timp de polițistul se ocupa de protecția grupării, accesul la informații și influența liderului grupării asupra unor lucrători de poliție din cadrul Poliției oraşului Comănești.

S-a reţinut faptul că, în perioada 2016-2018, în baza aceleaiși rezoluții infracționale, inculpatul U. V  a acordat mai multor persoane sume de bani cu împrumut pentru care a perceput o dobândă lunară cuprinsă între 5 la sută și 40 la sută din suma împrumutată. La data de 03.01.2018, inculpatul U. V.  împreună cu fiul său, a amenințat și a exercitat acte de violenţă asupra unei persoanei vătămate, lovindu-l pe acesta în zona feței cu portiera autoturismului în care persoana vătămată intenționa să urce, cauzându-i leziuni corporale ce au necesitat un număr de 14-16 zile de îngrijiri medicale, pentru a-l constrânge pe acesta să-i achite suma de 6.000 euro drept dobândă pentru suma de 10.000 euro împrumutată în luna iulie 2016, deși persoana vătămată îi restituise suma împrumutată și o dobândă de 4.000 euro. La data de 13.04.2018, prin intermediul inculpatului Bărănceanu Mugur, agent principal șef în cadrul Formațiunii de Investigații Criminale din cadrul Poliției oraşului Comănești, i-a oferit inculpatului Mihu Manuel Victor, agent de poliție în cadrul Poliției oraşului Comănești, organ de cercetare penală într-o cauză penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești,  o sumă de bani, pentru a propune față de acesta și fiul său care aveau calitatea de suspecți în cauză o soluție de netrimitere în judecată, contrară probatoriului administrat în cauză.  La data de 03.04.2018 și respectiv 17.08.2018, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul U. V.  i-a cerut inculpatului Bărănceanu Mugur să solicite efectuarea fără drept a unor verificări în baza de date a Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date pentru două autoturisme și să-i fie divulgate informații nepublice despre  autovehicule și proprietarii acestora. De asemenea,la data de 11.04.2018, inculpatul U. V. a instigat o persoană să facă afirmații mincinoase cu ocazia ascultării acestuia în calitate de martor într-o cauză  penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, cu privire la conflictul pe care inculpatul U. V. și fiul său l-au avut cu persoana vătămată Boișteanu Băbeanu Iulian în data de 03.01.2018”,  se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii DIICOT Bacău și polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate Bacău au efectuat, ieri, 11 percheziții, una dintre ele la sediul Poliției orașului Comănești. În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat sumele de 175.910 euro, 34.800 lei și 720 lire.

Cei doi inculpați au fost reținuți și vor fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.