Permisele de liberă trecere prin Bacău vor fi eliberate de Poliţia Locală

Un abonament lunar va costa peste 500 de lei, iar pentru cei care vor alege să achite pentru o zi, tariful este de 2 – 3 lei.

Începând de luni, 8 octombrie, permisele de liberă trecere contra cost în municipiul Bacău vor fi eliberate de Poliția Locală, care a preluat aceste atribuţii.

„Pentru eliberarea permiselor de liberă trecere, necesare transportului de marfă/ de persoane, transportului agabaritic sau utilajelor care realizează lucrări pe raza municipiului Bacău și care nu pot utiliza alte rute alternative, solicitantul/ operatorul de transport va depune la sediul Poliției Locale a Municipiului Bacău o cerere”, spune Oana Cojocaru, purtător de cuvânt la Poliţia Locală Bacău.

În respectiva cerere se va specifica numărul de înmatriculare al autovehiculului, masa maximă total autorizată înscrisă în certificatul de înmatriculare, traseele pentru care se solicită și perioada în care va circula, însoțite de o serie de documente.

Este vorba despre copie după certificatul de înregistrare emis de Oficiul Registrului Comerțului, copie a certificatului de înmatriculare autovehicul, copie carte de identitate a solicitantului, pentru situația în care se declară pe propria răspundere valoarea masei total maxim autorizată, dovada achitării taxei pentru eliberarea permisului de liberă trecere. Plata se face la Direcția de Impozite și Taxe Locale Bacău.

Circulația diferitelor categorii de vehicule destinate transportului de mărfuri sau persoane, precum si a utilajelor pentru efectuarea de lucrări în municipiu se va desfășura conform rutelor și a intervalelor orare atent specificate într-un regulament postat pe site-ul: https://municipiulbacau.ro.

Permisele vor fi eliberate pentru fiecare autovehicul și vor fi expune la vedere pentru a putea fi verificate de agenţii din teren, acestea fiind valabile doar în original.

Tarifele şi orarul:

Pentru un abonament lunar (30 zile) se percepe o taxă de 60 lei/to, iar pentru un abonament anual, tariful este de 548 lei/to, ceea ce înseamnă 1,5 lei/zi.

În ceea ce priveşte intervalul orar de circulaţie, între 7.00 – 9.00 circulația vehiculelor este interzisă, între 9.00-16.00 taxa este de 3 lei/to/zi, între 16.00-18.00 circulația vehiculelor este interzisă din nou, între 18.00-22.00 se percepe o taxă de 3 lei/to/zi, iar între 22.00 – 7.00 taxa este de 2 lei/to/zi.